ДИСТАНЦИОННОТО ВИ НЕ РАБОТИ

  За да стигнете до дъното на не  работещо  дистанционно за врата , ще искате да го проверите за няколко ключови неща, преди да се обадите на майстори. Има шест често срещани причини вашето дистанционно да не работи. 

Ето някои съвети за отстраняване на неизправности, които може да искате да приложите:

Изтощени батерии

 Една от водещите причини за нефункционирането на дистанционното са изтощените батерии и често са основната причина. Обикновено те издържат до две години. Ако дистанционното ви спре да сигнализира към приемника, ще искате да замените старите батерии с нови и да го тествате отново, за да се уверите, че работи. Не забравяйте винаги да използвате нови батерии, които съответстват на вида, използван преди във вашето дистанционно за най-добри резултати.

Физически щети

Ако дистанционното ви е изпуснато или настъпано, това може да е причината то вече да не работи. Ако екстериорът изглежда непокътнат, може дори да не осъзнаете, че е повредено. Освен това, имайте предвид метеорологичните условия като дъжд или сняг, които биха могли да повлияят на функционалността. Ако установите, че дистанционното ви е било физически повредено, единственото решение е да го смените. Не забравяйте да държите новоподмененото  вътре и далеч от дъжд, студ и други метеорологични условия, които могат да му повлияят.

Нарушен сигнал

Друг често срещан проблем, който може да е причина дистанционното да не работи е нарушен сигнал. Ако смените батериите и вашата врата не иска да реагира то най-вероятно сигналът за  управление и сензора на врата може да е прекъснат от препятствие. Други причини за нарушен сигнал може да са щракане на дистанционното, докато е извън обхват. Уверете се, че сте на приемливо растояние от врата, преди да се опитате да я отворите с дистанционното си управление. По-далече сигналът може да не го открие. Ако сте достатъчно близо, но устройството за отваряне на вратата все още не реагира, премахнете всички предмети, които може да блокират сигнала.

Задействан бутон за заключване

  Уверете се, че не сте натиснали случайно бутона за заключване на контролния панел на вашата врата. Ако ключването е задействана, дистанционното ви ще изглежда неработещо, тъй като врата ви няма да се движи или да реагира.
За да деактивирате ключването на устройството за отваряне на врата, натиснете бутона за заключване на контролния панел. Ако дистанционното сигнализира и вратата се движи нагоре или надолу, вие сте решили проблема.

Отдалеченото се нуждае от нулиране

  При редовна употреба вашето дистанционно може понякога да се откачи от сигнала. В този случай препрограмирането е лесно решение за да се гарантират правилните сигнали от дистанционното до вашата врата.
  Свържете се с майстор да ви съдейства.

Неизправност на окабеляването на вратата

  Ако сте изпробвали всички наши решения досега и вашата гаражна врата все още не се отваря след натискане на бутона на дистанционното ви, платката на отварящия механизъм може да не работи. Неправилно функциониращ отварящ механизъм може да е резултат от токов удар и трябва да бъде проверен от майстор. Ако възникне неизправност на платката, професионалист ще прегледа за да диагностицира и разреши проблема. Те ще тестват качеството на окабеляването на приемната платка, като разкачат проводниците на двигателя и контролния панел, свържат отново машината и изчистят паметта й. След това те ще препрограмират дистанционното ви, ще свържат отново окабеляването и ще тестват вратата, за да гарантират работеща система.

 

Доверете се на Oт ръцете на Майстора за ремонт на вратата ви, за да отстранят проблемите с дистанционното управление.

  Когато имате проблем с дистанционното на врата, ще искате да го поправите, така че да имате безопасен достъп до дома си или търговския обект.
  Да предположим, че се сблъскате с проблем , който не можете да отстраните сами — доверете се на от ръцете на Майстора. Ние предлагаме услуги за ремонт на врати в София- град и околностите.
Заявете ремонт днес.